وب سرور چیست و نحوه کارکرد آن چگونه است؟
وب سرور (web server) نرم افزار یا کامپیوتری است که به برنامه های دیگری به نام مشتری (client) خدمات ارائه میدهد. نرم افزارِ سرور وب، نرم افزاری است که اسناد و محتواهایی را که کاربران از طریق مرورگرهای وب خود درخواست میکنند، در اختیار آنها قرار میدهد. این سرور درخواستهای کاربران شبکه را پردازش کرده و با فایلهایی که صفحات وب ایجاد میکنند به آنها سرویس میدهد. این تبادل اطلاعاتی با استفاده از پروتکل انتقال ابرمتن (Hypertext Transfer Protocol) انجام میشود.
وب سرور
کامپیوتر وب سرور شامل تمامی فایلهای متن، تصاویر و ویدیوها است که وب سایت را تشکیل میدهند. از این کامپیوترها برای ذخیره فایلهای HTTP استفاده میشود. آنها وبسایتهایی را ایجاد میکنند و زمانی که یک کلاینت وبسایت خاصی را تقاضا میکند، وبسایت درخواست شده مشتری را به او تحویل میدهد.
به عنوان نمونه، شما میخواهید Wikipedia را در لپتاپ خود باز کنید. بایستی URL آن را در نوار جستجوی گوگل وارد نمایید. حالا، لپتاپ یک درخواست HTTP برای مشاهده صفحه ویکیپدیا به کامپیوتر دیگری به نام وبسرور ارسال میکند. پس از پردازش درخواست، سرور وب فایلهای درخواستی مربوط به Wikipedia را برای کامپیوتر شما ارسال میکند و شما میتوانید به وب سایت برسید.
نحوه عملکرد سرورهای وب چگونه است؟
مرورگرهای وب و وب سرورها نقش مهمی در برقراری ارتباط شبکه ای دارند. مراحل رسیدگی به درخواست کاربران در ادامه آمده است:
- ابتدا کاربران اینترنت از طریق مرورگر وب درخواستهایی را برای دریافت اسناد یا خدمات وب ارسال میکنند.
- پیامی که از طرف کاربر به سرور وب میرود به عنوان درخواست HTTP شناخته میشود.
- هنگامی که وب سرور درخواست را دریافت میکند، در میان وبسایتهای خود جستجو میکند تا صفحه مناسب را برای کاربر پیدا کند.
- در صورتیکه وب سرور بتواند صفحه را پیدا کند، با بهرهمندی از پروتکل لایه انتقال آن را به فرم صفحات HTML موجود بسته بندی میکند.
- سپس از طریق پروتکل HTTP این بسته ها را به مرورگر وب، آدرس دهی میکند.
- در نهایت، آنها را به سراسر شبکه ارسال میکند.
- اگر سرور وب نتوانست صفحه درخواست شده را پیدا کند، صفحه ای با مضمون یک پیام خطا ارسال میکند. این پیام، خطای 404 با عبارت “page not found” است. سپس آن صفحه را به مرورگر ارسال مینماید. این پیام که توسط مرورگر وب از طریق سرور دریافت میشود، پاسخ HTTP نامیده میشود.
تفاوت عملکرد وب سرور با دیگر سرورها و مرورگرها چیست؟
در ادامه کاربرد وب سرور و دیگر سرورهای شبکه جهانی وب آمده است:
- وب سرور کامپیوتر پر قدرتی است که میزبانی (host) یک یا تعداد زیادی وبسایت را انجام میدهد. تمامی صفحات وب و فایلهای مورد نیاز هر وبسایت، از طریق ارتباطات شبکه ای آن کامپیوتر قابل دسترس است.
- مرورگر وب در اصل نرم افزاری است که کاربران برای گشت و گذار در اینترنت و مشاهده صفحات وب از آن استفاده میکنند.
- سرور مجازی نرم افزاری است که مانند یک دستگاه کامپیوتر شبیه سازی شده است. این سرور اجرای سیستم عامل و برنامه های کاربران را بر عهده دارد.
ارتباط سرور وب با مرورگر
- هاست وردپرس دسته ای از میزبانهای وب (Web host) است که برای اجرای سایتهای وردپرس بهینه سازی شده است. کاربران از طریق یک هاست وردپرس، میتوانند ابزارها و خدمات زیادی را متناسب با سایتهای وردپرس دریافت نمایند.
جهت دریافت اطلاعات کامل از سرویسهای حرفهای و شرح وظایف انواع سرورها به ابرفانت مراجعه کنید. - همچنین میتوانید برای سپردن وب سرور خود به یک متخصص Devops به صفحه خدمات Devops ابرفانت مراجعه کنید
- دستهبندی: Devops, آموزش, لینوکس
- برچسبها: about web server, apache web server, application server, best web server, cloud server, database server, diy web server, how web server works, how web servers work, http server, http web server, iis server, iis web server, linux server, linux web server, server, tiny web server, ubuntu server, web server, web server iis, web server tutorial, web server vs application server, web servers, what is a server, what is a web server?, what is server, what is web server, مرورگر وب
بدون دیدگاه