دیتابیس سرور چیست و چه کاربردهایی دارد؟
دیتابیس سرور (Database server)، یک یا چند کامپیوتر است که در یک شبکه اطلاعاتی به نگهداری داده ها و بازیابی آنها از پایگاه داده اختصاص داده شده اند. سرور پایگاه داده یک جزء کلیدی در محیط محاسباتی مشتری/سرور (client/server) است. این سرور، سیستم مدیریت پایگاه داده (DBMS) و پایگاه های داده را در خود نگه میدارد.
کامپیوترهای قدرتمند بانک اطلاعاتی، داده های حجیم را ذخیره کرده و سرورهای دیتابیس آنها را برای شبکه ای از کاربران و دستگاه ها مدیریت میکنند. واژههای سرورهای پایگاه داده و سیستمهای مدیریت دیتابیس (DBMS) به جای یکدیگر استفاده میشوند.
دیتابیس سرور
در ایجاد سرور پایگاه داده باید به دو عامل مهم یعنی دسترسی آسان و امنیت داده ها توجه داشته باشید. داشتن دسترسی سریع در دنیای اینترنت پرسرعت امروزه مهم است. مشتریان به شرکتهایی اعتماد میکنند و کار خود را به آنها میسپارند که درخواست آنها را به سرعت و ایمن انجام دهند.
از سرورهای معروفی که قادر به تامین امنیت دادهها در ذخیره سازی و بازیابی آنها هستند، میتوان به Oracle، MySQL و SQL Server اشاره نمود. این سرورها از استراتژیهای مختلفی جهت محافظت و رمزگذاری داده ها و مدیریت و بایگانی آنها بهره میبرند.
مزایای استفاده از سرور دیتابیس چیست؟
افراد و سازمانها در تمامی سیستمهای اتوماسیون مورد استفاده خود به مزایای ذخیره سازی و مدیریت داده ها که در زیر آمده، نیاز دارند.
- سرور پایگاه داده با دسترس پذیری آسان، امکان دسترسی به بانک اطلاعاتی را در هر مکان یا زمان به کاربران میدهد.
- سرورهای دیتابیس در سرویس گیرنده های ایمیل گرفته تا سرویسهای ذخیره سازی اطلاعات برنامه های کاربردی، به عنوان یک مکان مرکزی برای مدیریت و نگهداری داده ها کار میکنند.
- سرور دیتابیس از پردازشگر های قدرتمندی استفاده میکند که در کمترین زمان امکان دریافت گزارشگیریهای متنوع از بانک اطلاعاتی را میدهد.
ساختار شبکه سرور دیتابیس
- دیتابیس سرور، امنیت سرویس دهی به کاربران و ذخیره داده ها را در برابر احتمال وقوع حملات سایبری تامین میکند.
- در سازمانهایی که حجم کاری شبکه زیاد است از سرورهای پایگاه داده برای نیازهای ذخیرهسازی داده ها و مقیاسبندی دیتاهای شبکه استفاده میشود.
- یک سرور پایگاه داده میتواند برای یک دفتر اداری کوچک یا یک شبکه جهانی از کاربران کار کند.
- مجوزهای بهروزرسانی و حذف یا بازیابی دادهها، از ویژگیهای اصلی دسترسی چند کاربر به پایگاههای داده زیربنایی است.
تفاوت عملکرد دیتابیس سرور با دیگر سرورهای اینترنتی چیست؟
در ادامه کاربرد دیتابیس سرور و دیگر سرورها در اینترنت آمده است:
- سرورهای پایگاه داده، مرکزی برای گردش داده ها و بایگانی و ذخیره آنها ایجاد میکنند. اکثر برنامه ها و ابزارهایی که امروزه توسط سازمانها و کاربران به کار گرفته میشود، از بانک اطلاعاتی این سرورها استفاده میکنند.
- سرور مجازی نرم افزاری است که کارهای یک سرور فیزیکی روی آن شبیه سازی شده است. این سرور برای استفاده کنندگان مشابه یک فضای جزء بندی شده (Partition) در یک سرور فیزیکی است. مجازی سازی سرورها، اختصاص دوباره منابع و انطباق با کارهای حجیم پویا را آسان میسازد.
- هاست وردپرس عملیات پشتیبانی و نگهداری یک سایت وردپرس را برای صاحبان وب سایتهای وردپرس انجام میدهد. کاربران نیز از طریق این هاست، قادر به استفاده از ابزارها و سرویسهای وردپرس هستند.
به منظور آشنایی با امکانات و وظایف انواع سرورها به مقالات ابرفانت مراجعه نمایید.
- دستهبندی: آموزش, لینوکس
- برچسبها: database, sql server, sql server 2019, sql server tutorial, آموزش sql server, آموزش sql server 2019, آموزش sql server درسمن, آموزش sql server رایگان, آموزش اس کیو ال سرور, آموزش پایگاه داده, آموزش پایگاه داده sql server, اموزش ساخت پایگاه داده در sql server, برنامه نویسی sql server, پایگاه داده, پایگاه داده sql, تنظیم سایز و مسیر پایگاه داده اس کیو ال سرور, دوره پایگاه داده sql server, ساخت پایگاه داده sql server, مدیریت پایگاه داده, نحوه اتصال به پایگاه داده sql server
بدون دیدگاه